Nyinflyttad?

 

Välkommen som medlem till Brf Tehuset!

Välkommen till Ditt nya boende! Vi hoppas att Du skall trivas i huset och med Din nya lägenhet. En bostadsrättförening sköts gemensamt av de som bor i huset och för allas trevnad passar vi på att informera Dig som ny medlem om några saker avseende husets skötsel och ge lite matnyttig information som nyinflyttad!

Brf Tehuset består av två hus, fyra trappuppgångar. Stallgatan 22, Ursviks allé 29, 35 och 41. Tehuset delar innergård och garage med Brf Kaffestugan.

Internet/TV/Telefoni och El
Fr.o.m. 2021-10-30 För endast 154 kr/mån (ingår i månadsavgift) har vi ett gruppavtal med Halebop och Telia.

  • 1000/1000 Mbit/s
  • Telia bas TV paket med 18 kanaler
OBS: Behöver ni koder till sin NYA TV-tjänst när/om er tv efterfrågar koder när ni startar er TV med nya boxen - säg till oss. Skriv till brftehuset@outlook.com

Under 2022 vi också kommer att ha el gruppavtal – mer info kommer snart.
Debitering läggs till med lägenhetsavgift.

Garage och boendeparkering
Är du intresserad av att hyra en plats i föreningens garage? Kontakta styrelsen på brftehuset@outlook.com där ni anger för- och efternamn, lägenhetsnummer (3 siffror), personnummer, mobilnummer, från vilket datum du vill ha tillgång till platsen. Månadshyran är 1 060 kr/mån för parkeringsplats utan el och 1160 kr/mån + elförbrukning för plats med el laddningsstation.

Boendeparkering på gatan erbjuds till ett subventionerat pris. Parkeringstillstånd för detta krävs. Har du inte detta tillstånd, kontakta i första hand personen du köpte lägenheten av. För mer information se parkering under fliken "Att bo i Brf Tehuset".

Passersystem
Alla lås i de gemensamma utrymmen kommer snart att ersättas med smidigt passersystem samt porttelefonerna kommer att installeras på varje entré. Istället av nycklar du kommer att använda passerbrickor och taggar.
 

Sophantering
I anslutning till föreningens hus finns 2 sopsugsstationer. För att slänga kompost krävs speciella miljöpåsar. Dessa påsar finns att hämta i det stora cykelrummet i källaren på Stallgatan 22. Du kommer in i porten med koden, och i cykelrummet med dina nycklar.

I anslutning till föreningens hus, på Stallgatan, finns ett miljöhus/återvinningshus. Endast väl rengjorda förpackningar av: plast, kartong (wellpapp), pappersförpackningar, konserver och glas avlämnas i respektive kärl.

Tvättstugan
Tvättstugan finns på bottenvåningen på Ursviks allé 29. Tidsbokningssystemet sitter bredvid ingången till tvättstugan och bokning sker med en tagg. Har du inte denna tagg kontakta personen du köpte lägenheten av i första hand innan du kontakter styrelsen.

Ekonomisk- och teknisk förvaltning
Föreningen har anlitat SBC för ekonomisk förvaltning och Delagott för teknisk förvaltning. Har du som boende frågor om din lägenhetsavi kontaktar du SBC eller med frågor om namnbyte eller vill anmäla ett fel kontakter du Delagott. Se fliken felanmälan ovan under Att bo i Brf Tehuset.

Förråd
Alla lägenheter i huset har ett förråd.  

Cykelförråd
Det finns ett cykelförråd i garaget samt samt cykelställ med tak på innegården. På grund av säkerhetsskäl får cyklar inte ställas i entrén eftersom det hindrar utrymning vid brand.

Brandskyddregler
Trapphus ska alltid hålls fria från brännbara föremål som:

  • Dörrmattor,
  • Barnvagnar, cykelvagnar eller rollatorer
  • Tidningspapper och Reklam.

 Det är eftersom sådan förvaring ökar risken för anlagda bränder samt försvårar räddningsarbete.
 Barnvagnsförråd finns i varje entré. Kasta tidningar i sopsugsstationerna (blåa sopnedkasten).
 För mer information om brandsäkerhet se: https://www.msb.se/RibData/Filer/pdf/25375.pdf

Om du äger eller planerar att köpa grill:
Grillning på balkong och uteplats är endast tillåtet med el- och gasolgrill. Kolgrill är strikt förbjudet! Du ansvarar för att grilla säkert och ta hänsyn till dina grannar.

Styrelsen
Är du intresserad av styrelsearbete eller har du några frågor, kontakta styrelsen: brftehuset@outlook.com
Styrelsen har även en brevlåda i porten på Ursviks allé 29.

Se också:

Information till nyinflyttade-juli 2021.pdf
Information for new residents-July 2021.pdf
Trivselregler Brf Tehuset_juli 2021 (2).pdf
Rules for communal wellbeing_July 2021 (2).pdf