Nyinflyttad?

 

Välkommen som medlem till Brf Tehuset!

Välkommen till Ditt nya boende! Vi hoppas att Du skall trivas i huset och med Din nya lägenhet. En bostadsrättförening sköts gemensamt av de som bor i huset och för allas trevnad passar vi på att informera Dig som ny medlem om några saker avseende husets skötsel och ge lite matnyttig information som nyinflyttad!

Brf Tehuset består av två hus, fyra trappuppgångar. Stallgatan 22, Ursviks allé 29, 35 och 41. Tehuset delar innergård och garage med Brf Kaffestugan.

Internet/TV/Telefoni och El
Fr.o.m. 2021-10-30 För endast 154 kr/mån (ingår i månadsavgift) har vi ett gruppavtal med Halebop och Telia.

  • 1000/1000 Mbit/s
  • Telia bas TV paket med 18 kanaler
OBS: Behöver ni koder till sin NYA TV-tjänst när/om er tv efterfrågar koder när ni startar er TV med nya boxen - säg till oss. Skriv till brftehuset@outlook.com

Garage och boendeparkering
Är du intresserad av att hyra en plats i föreningens garage? Klicka här. Månadshyran är 1060 kr/mån för parkeringsplats utan el och 1160 kr/mån + elförbrukning för plats med el laddningsstation.

Boendeparkering på gatan erbjuds till ett subventionerat pris. Parkeringstillstånd för detta krävs. Har du inte detta tillstånd, kontakta i första hand personen du köpte lägenheten av. För mer information se parkering under fliken "Att bo i Brf Tehuset".

Passersystem och Nycklar
Alla lås i de gemensamma utrymmen använder tagg. På huvudentré finns porttelefonerna med boendes namn att ringa till. Din  mobilnummer kopplas till porttelefon när du flyttar in. Tryck # från mobilen för att öppna dörren. 
Nya nycklar/taggar eller uppdatering av portregister ska beställas via: Passersystem och Nycklar.
 

Sophantering
I anslutning till föreningens hus, på Stallgatan, finns ett miljörum. Endast väl rengjorda förpackningar av: plast, kartong (wellpapp), pappersförpackningar, konserver och glas avlämnas i respektive kärl. Använda tagg framför dörrläsare, när det ljuser grön, rotera knappen för öppna dörren.

Miljöpåsar finns att hämta i  miljörummet.

I anslutning till föreningens hus finns 2 sopsugsstationer. En station ligger mellan Stallgatan 22 och Ursviks Allé 41. Den andra ligger framför Ursviks Allé 29 mot Oxenstiernas allé.

För att slänga kompost krävs miljöpåsar.

Allt annat måste kasta till återvinningscentral AddressValkyriavägen 1, 174 55 Sundbyberg


Tvättstugan
Tvättstugan finns på bottenvåningen på Ursviks allé 29. Tidsbokningssystemet sitter bredvid ingången till tvättstugan och bokning sker med tagg.

Ekonomisk- och teknisk förvaltning
Föreningen har anlitat SBC för ekonomisk förvaltning och Delagott för teknisk förvaltning. Har du som boende frågor om din lägenhetsavi kontaktar du SBC eller med frågor om namnbyte eller vill anmäla ett fel kontakter du Delagott. Se fliken felanmälan ovan under Att bo i Brf Tehuset.

Förråd
Alla lägenheter i huset har ett förråd. Ingången till förråd är med tagg.

Cykelförråd
Det finns ett cykelförråd i garaget samt samt cykelställ med tak på innegården. På grund av säkerhetsskäl får cyklar inte ställas i entrén eftersom det hindrar utrymning vid brand. Ingången till förråd är med tagg.

Brandskyddregler
Trapphus ska alltid hålls fria från brännbara föremål som:

  • Dörrmattor,
  • Barnvagnar, cykelvagnar eller rollatorer
  • Tidningspapper och Reklam.

 Det är eftersom sådan förvaring ökar risken för anlagda bränder samt försvårar räddningsarbete.
 Barnvagnsförråd finns i varje entré. Kasta tidningar i sopsugsstationerna (blåa sopnedkasten).
 För mer information om brandsäkerhet se: https://www.msb.se/RibData/Filer/pdf/25375.pdf

Om du äger eller planerar att köpa grill:
Grillning på balkong och uteplats är endast tillåtet med el- och gasolgrill. Kolgrill är strikt förbjudet! Du ansvarar för att grilla säkert och ta hänsyn till dina grannar.

De finns gemensamma kolgrill i innergård.

Styrelsen
Är du intresserad av styrelsearbete eller har du några frågor, kontakta styrelsen: brftehuset@outlook.com
Styrelsen har även en brevlåda i porten på Ursviks allé 29.

Se också:

Information till nyinflyttade-juli 2021.pdf
Information for new residents-July 2021.pdf
Trivselregler Brf Tehuset_juli 2021 (2).pdf
Rules for communal wellbeing_July 2021 (2).pdf